Laborativ siffermatte i grupp

Published 28 november, 2012 by Lisa -Lärare, NPF-förälder och lekgruppssamordnare
    • Det här är en väldigt bra samarbetsövning från Mrs Wheeler first som jag själv gärna tar till vid en stund över på dagen. Övningen kan varieras på flera sätt. Man kan utföra hela räkneoperationer som ovan i bild. Man kan också ge eleverna olika tal (kan även vara i bråk-, procent- och decimalform) och be dem rangordna dem på olika sätt. Störst-minst, minst-störst. Man kan även träna udda-jämna tal, tvåhopp, trehopp, femhopp osv… eller på olika sätt träna återkommande siffermönster i grupp.

 

  • Med rockringar och matematiska uppgifter av olika slag kan man på ett rätt enkelt sätt utforma olika mattestationer som är tillämpbara för olika åldrar. Tips från Mary on the moon. Utifrån exemplet kan man be eleverna hoppa hopprep sex gånger, springa fem varv runt salen/rummet, göra sex armhävningar eller hämta antalet saker som finns på bilden osv… 

  • Jag har utifrån rockringar även använt mig av stora kortlekskort som kan fungera som komplement i en sådan här övning. När eleverna har klarat av en uppgift har de fått samla ihop sina vunna kort och sedan har vi räknat ihop dem alla som lagets poäng i slutet av lektionen. Korten är från Teach net och jag har tipsat om dem tidigare i min blogg.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s