Hemmabibliotek

Published 14 december, 2012 by Lisa -Lärare, NPF-förälder och lekgruppssamordnare

Här får ni er en titt in i mitt förråd där mitt bibliotek finns.

1

 

Jag har organiserat ett bibliotek hemma hos mig för att jag snabbt ska finna en bok som jag söker inför varje arbetsdag. Jag har det också för att uppmuntra mitt barn till läslust i framtiden.

2

Jag passade på att göra biblioteket när jag var mammaledig. När man arbetar så kan det vara svårt att få tid till ett sådant här projekt. Det tog tid att göra. Som ni kanske anar så är jag ofta i second- handbutiker! Många böcker här inne har bara kostat några kronor och biblioteket fylls ständigt på.

 

Här förvarar jag faktaböcker, pedagogiska böcker, sagor, serietidningar etc. Jag har en låda i Bamse-tema och en annan låda i Disney-tema.

Hur finner man en bok då? När man har många böcker så kan det kräva sin organisering. Böckerna är kategoriserade i diverse ämnen, nästan som i ett vanligt bibliotek. Kan man inte läsa så kan man memorera var en viss bok finns genom att komma ihåg färgen och symbolen som hör till ämnet.

 

Man kan också kolla här. (Se nedan) Vi säger att vi letar efter en bok om antika Egypten. Då kollar vi på historia och ser vilken bokstav och symbol vi ska hitta.

3

Där har vi böckerna. Vi tar oss en närmare titt.

 

Ja, där har vi boken som också är märkt med den färg och symbol som vi letade efter.

4

Annonser

2 comments on “Hemmabibliotek

 • Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish only about gossips and internet and this is really irritating. A good website with interesting content, this is what I need. Thanks for keeping this site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 • Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  w

  Ansluter till %s