Diskussion: Barnboken eller appen?

Published 12 maj, 2013 by Lisa -Lärare, NPF-förälder och lekgruppssamordnare

Idag kan man ta del av många barnböcker via appens värld och det kan därför ibland vara intressant att ställa sig frågan. Ska jag introducera boken eller appen först eller ska jag bara välja ett av alternativen?

Boken Knacka på är ett intressant exempel i det här sammanhanget. En barnboksklassiker som bygger på ett repetitivt berättande. Huvudrollskaraktären passerar hela tiden olika dörrar vilket ger oss känslan av rörelsedynamik i bilderna.

– – –

Pappas appar har recenserat appen till Knacka på och gett appen högt betyg och mamma Anna menar att boken passar perfekt som app. Än så länge är också appen ett billigare alternativ (om man inte finner boken på rea eller second-hand). För att komma vidare till nästa dörr så får användaren knacka/trycka sig fram vilket känns naturligt i en bok som denna. 

– – –

Idag har vi en sådan stor tillgång till allting vilket kan kräva medvetenhet och kritiskt tänkande. Som sagt, barnboken eller appen först, något av alternativen eller bägge? Det är självklart upp till var och en att bestämma. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: