Lekgrupp för barn & ungdom med NPF

puzzle-ribbon-2400px.png

”Det som inte finns skapar vi med våra egna händer”

12208750_10153687558224705_2580296920844745606_n

Lekgruppens profilbild

År 2015 så startade jag en lekgrupp på Facebook som heter Lekgrupp för barn och ungdom med NPF. Det är en Facebookgrupp som sprider sig genom Sverige och som riktar sig till barn som har autism, adhd, add, tourettes och språkstörning. I den gruppen finns admins som arbetar ideellt i olika delar av av Sverige med att organisera ihop lustfyllda lekträffar i respektive stad, landskap eller län i Sverige för barn och ungdom med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och dess familjer! Jag personligen är admin i Värmland, Närke och Dalarna.


Lekgruppen har på inte ens ett år fått över 1000 medlemmar och det är familjer som har barn eller syskon med NPF som är vår målgrupp.”Det som inte finns skapar vi med våra egna händer”, är en slogan som ligger till grund för varför jag startade gruppen. Som förälder till ett barn inom NPF-spektrum så är det ibland inte det lättaste att finna fritidsaktiviteter som passar. Jag upplevde ett tomrum i samhället på den fronten som man behöver försöka råda bot på. Det som inte finns, får man helt enkelt skapa själv.


pizap.com14664564980141

Lekgruppens reklambild med bildstöd


Syftet med lekgruppen är att minska exkludering och ge de här barnen en mer aktiv fritid, samtidigt som de omges av kärlek & engagerade föräldrar, vuxna och syskon. Känner ni något barn eller någon elev som skulle ha glädje av det här så tipsa gärna honom/henne och föräldrarna. Det är föräldrar som ansöker om gratis medlemskap på vår Facebooksida och sedan kontaktar respektive  admin föräldern eller tvärtom och bjuder in till lekträffar i området.


 

Annonser
%d bloggare gillar detta: