Lekgrupp för barn med särskilda behov (Facebook-tips)

Publicerat 14 november, 2015 av Lisa -Lärare, NPF-förälder och lekgruppssamordnare

Hej! Känner ni till att det finns en Facebook-grupp som heter Lekgrupp för barn med särskilda behov.

12208750_10153687558224705_2580296920844745606_n


Har ni barn som är i behov av att träffa andra NPF-barn att leka med? Känner ni elever och föräldrar som hade haft glädje av att få kännedom om den här gruppen? Önskar ni som föräldrar erbjuda era barn någon anpassad aktivitet under fritiden? Eller önskar ni träffa andra vuxna som är föräldrar till barn med särskilda behov? Då kan den här gruppen vara något för er.

I gruppen lär vi känna varandra, samt att vi planerar och genomför lekträffar som är anpassade för barn som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som bl.a. autism, adhd, add, tourettes syndrom och språkstörning. Lekträffar anordnas i Götaland och Svealand och Norrland. Förhoppningen är att våra barn/dessa barn ska finna någon ny kamrat, träna samspel och kommunikation, och att vi uppmuntrar barnen att ha en lustfylld och aktiv fritid där ingen är exkluderad eller utanför.

/ Lisa Edvinsson (Lärare, litteraturstudent, förälder till barn med särskilda behov, bloggar på Skolgnistan, samt är administratör och anordnar lekträffar för NPF-barn och deras föräldrar och syskon i Värmland, Närke och Dalarna.)


Direktlänk till gruppen

Lämna en kommentar